Standart Chapati Hint Mutfagi #1
Guest
Alt 9 March 2009, 12:44
Alıntı ile Cevapla
Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- 50 gr. margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su


Yapilisi:

Margarini tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu aaagaha döküp ortasını havuz yapınız.
Eritilmiş margarini ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.

Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.
Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.

Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı margarine kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.

Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.

« önceki Konu sonraki Konu »

Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih

Saat: 12:09