#1
|
|||
|
|||
![]()
Japon Balığı'nın Üretilmesi
![]() Japon balıkları genellikle sabah ışığında sıcak sulara yumurtlar. Yumurtalar önce arkadan çıkmayısa başlar. İlk önce kuyruğu farkedilir. Kafaları çıktığında boyları 1,5 ile 3 milimetre arası olur, tabi bu arada kocaman bir yumurta keseleri de kendilerine eşlik etmektedir. Bu yarı saydam yavrular rahatsız edilmemelidir. Eğer bitki veya kaya gibi bir şeyin üzerindelerse tabana düşünce endişelenmeye gerek yoktur. 18 derecede 8 gün sonra hava keseleri dolacak, göğüs yüzgeçleri çıkacak ve ağzına sığacak her yemi yemeye başlayacaklardır. Bu süre sıcaklık arrtıkça düşer ancak sıcaklık arttıkça daha fazla yumurta mantarlaşır. Yavruları iyi yemlemeli ancak akvaryumdan 20 dakika içinde yiyemedikleri yemleri çıkarmalısınız. Balıklar büyüdükçe onları daha büyük akvaryumlara almanız gerekecektir. Besleme konusunda şu sırayı takip etmelisiniz: Serbest yüzmeden sonra: Günde bir öğün çok iyi haşlanmış yumurtanın iyice ezilmiş sarısı (suyu bozar çok dikkatli vermek gerekli), yulaf ezmesi veya etrafınızdaki akvaryumcularda satılan sıvı yemler, yiyebiliyorsa ana yem olarak artemia. 2 haftadan sonra: Artemia ve infuseria 3 haftadan sonra: Ezilmiş kuru yemler kullanılabilir. İlk 4 hafta günde 3 kere yemleyin. 4 Aylık olana kadar günde 2 defa yemleyin. Sonra günde bir defa yeterli olacaktır. Her zaman 20 dk içinde yenmeyen yemleri yavruları da çekmeden dikkatlice sifonlamanız gerektiğini unutmayısınız. |
![]() |
|
|