Standart Muzlu cevizli ekmek #1
Guest
Alt 16 March 2009, 05:20
Alıntı ile Cevapla
MALZEMELER
1-1/4 su bardağı un
1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı soya yağı
2 yumurta akı
3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)

HAZIRLANIŞI
Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin.
(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.)

125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır.

Her servis 128 kalori, 2 gr. Protein, 6 gr. Yağ, 19 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 85 miligram sodyum içerir.

« önceki Konu sonraki Konu »

Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih

Saat: 13:04