Standart Körili Kuzu Yahnisi #1
Guest
Alt 22 March 2009, 00:11
Alıntı ile Cevapla
Malzemeler
  • 1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
  • 1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
  • 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 baş soğan ince kıyılmış
  • 5 su bardağı su
  • ¼ küçük kereviz ince kıyılmış
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
  • tuz
Yapılışı

Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin. Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın. Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın. Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün. Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin. Ateşten alın ve servis edin.

« önceki Konu sonraki Konu »

Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort eryaman escort kızılay escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih

Saat: 12:48