Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 22 March 2009, 00:19
AlpikE
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Şatobrian

Malzemeler
  • 350-400 gr sığır filetosu
  • az tuz
  • bir tutam karabiber
  • 3 çorba kaşığı rafine yağı
  • 2 adet sapı kesilmiş mantar
  • 2 adet küçük domates
  • 4-5 yaprak su teresi yada maydanoz
  • Sos Bernez için: 1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan,4 adet ezilmiş tane karabiber,½ kahve fincanı sirke,1 çorba kaşığı su,2 yumurta sarısı,1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
Yapılışı

Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın. Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın. Kızgın kömürlü ızgarada 5-6 dakika bir tarafını 5-6 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun. Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun. Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin. Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin.
Sos Bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:39


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.