Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 22 March 2009, 03:26
AlpikE
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Hamurda Salam

Malzemeler
  • 400 gr. salam
  • Sos için: 8 yemek kasigi yogurt, 4 yemek kasigi hardal, 1 adet salatalik tursusu, 1 demet dereotu, Toz seker, Karabiber, Tuz
  • 15 gr. maya
  • 50 ml. süt (3,5 yemek kasigi)
  • 330 gr. un (2,5 su bardagi)
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr. yumusak margarin
  • 1 adet yumurta sarisi
  • Tuz
Yapılışı

Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin. Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin. 300 gr. unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin. Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun. Düzgün bir hamur elde edin. 10 dakika kabarmaya birakin.

Hamuru 30x15 cm. büyüklügünde açin. Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin.
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin. Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin. 20 dakika dinlenmesi için bekletin. Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün. 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.

Sos için, yogurt ve hardali karistirin. Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin. Dereotunu kiyin. Her ikisini sosa karistirin. Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin. Hamurda salamin yaninda servis yapin.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:38


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.