Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 22 March 2009, 22:35
AlpikE
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Napoli Usulü Levrek

Malzemeler
  • 2 adet levrek
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 10 adet taze soğan
  • Tuz-karabiber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı balıksuyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 5 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı

Balığı fileto çıkartıp, iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayınız.

Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız.

Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız.

Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı Sana’yı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz.

Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız.

Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız.

Domatesler yumuşayınca ateşten alınız.

Balıkları fırın kabına koyup, sosu üzerine dökünüz. En son üzerine balık suyunu gezdiriniz.

Önceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz.

Sıcak olarak servis ediniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:28


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.