Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 29 May 2009, 15:21
Yorgun Yürek
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Tavuk Tartalet

MALZEMELER
Hamur malzemesi :

350 gr un
175 gr margarin
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 ml ılık su

iç malzemesi :

500 gr haşlanmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı mayonez
1 kutu kuşkonmaz
2 çay kaşığı limon suyu
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
dereotu
zencefil
tuz

HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın. Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin. Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında on-onbeş dakika kadar pişirin.
Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın. Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın. Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün. Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:50


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.