Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14 November 2008, 07:43
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Red face Sorpa Çorbası

Sorpa Çorbası

Malzemeler :

500 gr kuşbaşı (kuzu eti)
1 adet orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı un
Yarım demet taze soğanın yeşili
4-5 dal taze nane
1 ufak kase yoğurt
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı margarin

Tarif :

Bir tencerenin içine margarini koyunuz.
Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurunuz.
Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurunuz.
Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyiniz.
Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpınız.
Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyiniz.
Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırınız.
Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sununuz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 05:41


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.