Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 22 June 2009, 09:41
ecee
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Güllü Çilekli Turta

GÜLLÜ ÇİLEKLİ TURTA



Malzemeler:

Pandispanya için:
4 adet yumurta
8 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
12 çorba kaşığı ılık su
8 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Kreması için:
2 su bardağı süt
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
3 adet yaprak jelatin
250 gram çilek
1 çay kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı krema


Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı - 1 adet kırmızı gül - Yarım çay bardağı su

Süslemek için:
Çilek, gül yaprağı, pudraşekeri


TARİFİ
Tozşekeri, oda sıcaklığındaki yumurtaları ve yumurta aklarını mikserle çırpın. Unu eleyerek ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı bekletmeden 22x24 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp kalıptan çıkartın ve soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Parçalardan birini tekrar kalıba alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Soğuk sudan çıkartıp, 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Jelatin, tozşeker, frambuazve kremayı çırpın. Bu karışımı kalıptaki pandispanyanın üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Krema sertleşince diğer pandispanyayı kremanın üzerine kapatın. Diğer tarafta labne peyniri, krema ve tozşekeri çırpın. Pastanın üzerine sürün. Frambuazla süsleyip servis yapın.

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
kendini uyanık sanan ÇAKAL oquZ ve bendeniz Nixie :D Nixie Komik Loglar 11 20 July 2009 08:26


Saat: 05:43


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.