Kakaolu Islak Kurabiye
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı tozşeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı arası un
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağına yakın hindistan cevizi
- Şerbet malzemelerini eriyene kadar ufak bir tencerede kısık ateşte karıştırıp ocaktan alın ve ayrı bir kapta bekletin.
- Tozşeker, sıvıyağ ve yumurtaları hamur yoğurma kabında elinizle karıştırın.
- Kakao, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elenmiş 2 su bardağı unu ilave edip çok katı olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle kurabiye hamurunu yoğurun.
- Cevizden ufak parçalar koparıp yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin ve 170C ısıtılmış fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra sıcakken önce hazırladığınız şerbete batıp çıkarın. Ardından bir kaseye koyduğunuz hindistan cevizine hertarafını bulayıp servis tabağına alın.
- Bütün kurabiyeleri aynı işlemden geçirdikten sonra servis yapın.