MALZEMELER:
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı çiçek yağı
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanacak)
Şerbeti için:
* 2,5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
Yapılışı :
Yoğurt, çiçek yağı, şeker, yumurta alabildiği kadar un ile karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 5 parçaya ayrılarak tekrar yoğurulur. Parçaların üzerine biraz karbonat serpiştirilir ve parçalar tekrar birleştirilerek tekrar yoğurulur. Bu işlem 2-3 defa tekrarlanır. Hamur pişirileceği tepsinin içine her tarafı eşit olacak şekilde yayılır ve istenilen şekilde kesilerek , önceden ısıtılmış fırında ( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından alınınca soğuması beklenir, üzerine hazırlanan şerbet sıcak olarak dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir.