Balkabakli Pasta
Kabak, kabak tatlisi severler icin degisik kullanim alani saglayan tarifte kabagin guzel rengide gida boyasi kullanmadan pastaya sik bir gorunum kazandiriyor.
Malzemeler:
Kabak, kabak tatlisi severler icin degisik kullanim alani saglayan tarifte kabagin guzel rengide gida boyasi kullanmadan pastaya sik bir gorunum kazandiriyor.
Malzemeler:
- 500 gr. kadar kabak (ayiklanip dogranmis)
- 1 su bardagi tozseker: Iki malzemeyi birlestirip kabaklar suyunu cekip yumusayincaya kadar pirisin.Ilininca robottan gecirip pura haline getirin.
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1+1/2 su bardagi un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardagi kabak puresi (onceden pisirmis oldugunuz kabaklardan)
- 1 yumurtanin sarisi
- 7 yemek kasigi seker
- 3 yemek kasigi un
- 3 yemek kasigi bugday veya misir nisastasi
- 3 su bardagi sut
- bir paket vanilya
- 1 yemek kasigi margarin yada tereyagi
- Arzuya gore limon kabugu rendesi (ozell. meyveli pasta yapilacaksa)
- 1 paket krem santi
- 1/2 bardak sut
- Yumurtalari ve sekeri iyice kabarana kadar mikserle cirpin.
- Icine makineden cekip pure haline getirdiginiz kabak puresini ilave edin, karisitirin. (1/2 bardak )
- Unu ve kabartma tozunu eleyip ilave edin. Dusuk hizda birlesene kadar karistirin.
- Yaglanip unlanmis yuvaklak pasta kalibina dokup 170C (350F) derecede kurdan batirdiginizda temiz cikana kadar pisirin. Soguduktan sonra tirtilli bicakla iki kere enlemesine keserek 3 kat kek elde edin.
- Orta buyuklukte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel cirpma aleti ile yada catalla hafifce cirpin.
- Un ve nisastayida ilave edin. Sonra soguk sutu koyup karistirin.
- Altini acip orta isida koyulasana dek karistirarak pisirin.
- Kaynamaya basladiktan 1 dakika kadar sonra altini kapatip vanilyayi, yagi ve arzuya gore limon kabugu rendesini ilave edip sogumaya birakin. Kremanin 1/3'unu ayri bir kaseye alip geri kalanina kabak puresini ilave edip iyice karistirin.
- Pastanin duracagi servis tabagina bir kat kek alin. Sutle islatin. Hazirladiginiz kabak pureli kremanin yetecek kadarini ilk kata yayin. (kalani pastanin ustunu kaplayacak)
- Ikinci keki koyup tekrar sutle islatin. Ayirdiginiz sade kremayi yayip ucuncu kati koyun. Onuda sutle islatin.
- Kabakli kremanin bir cay bardagi kadarini suslemek icin ayirip pastanin hertarafina yayarak kaplayin.
- Tercihen onceden sutle cirpip dolapta beklettiginiz kremsantiyi sokma torbasina alin. Yildiz uc gecirip pastayi istediginiz gibi susleyin.
- Ayirdiginiz kabakli pure ilede ustune susler yapip dolapta soguttukta nsonra servis yapin.