Hellim Peynirli Sebze Sarması - Malzemeler - İçindekiler
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet domates rendesi
350 gr hellim peyniri
3diş sarmısak
Tuz
Hellim Peynirli Sebze Sarması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kabatları soyduktan sonra uzunlamasına 4 parçaya bölün. Fırının ızgarasında veya yağsız tavada patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hellim peynirlerini de sebzelerin boyuna eşit bir şekilde kesin ve yağsız tavada kızartın. Piştikten sonra Üst üste bir kabak bir hellim peyniri olacak şekilde fırın tepsisine dizin.Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve fırın tepsisine dizin.
Üzerine küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın. Domatesleri rendeleyin, tuzunu da ekleyin, ve sarmaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet domates rendesi
350 gr hellim peyniri
3diş sarmısak
Tuz
Hellim Peynirli Sebze Sarması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Kabatları soyduktan sonra uzunlamasına 4 parçaya bölün. Fırının ızgarasında veya yağsız tavada patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hellim peynirlerini de sebzelerin boyuna eşit bir şekilde kesin ve yağsız tavada kızartın. Piştikten sonra Üst üste bir kabak bir hellim peyniri olacak şekilde fırın tepsisine dizin.Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve fırın tepsisine dizin.
Üzerine küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın. Domatesleri rendeleyin, tuzunu da ekleyin, ve sarmaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.