Genel Paylaşım Forumu     forum  

Go Back   Genel Paylaşım Forumu > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23 August 2009, 18:46
ChiLeq
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Pazı yaprağına sarılmış kuzu incik

2 kişilik
100 gram tereyağı
Yarım kg kuzu incik
1 su bardağı salça
1 litre su
1 adet soğan
yarım havuç
3 adet pazı yaprağı
200 gram arpa şehriye
tuz

Tereyağını yarısını bir tencerede eritin. Kuzu inciğini tencerede 2-3 dakika soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Soğanı ve havucu dörde bölüp tencereye alın. Üzerine su ilave edip yaklaşık 45 dakika pişirin ve dinlendirin. İnciği haşlama suyundan çıkarın. İncik suyu ile arpa şehriyeyi pilav yapar gibi pişirin. Tereyağının geri kalanını ve tuz ekleyip dinlenmeye bırakın. 3 adet pazı yaprağını yıkayın. Sıcak suya daldırıp çıkarın ve soğumaya bırakın. Pişirmiş olduğunuz kuzu inciklerini pazı yapraklarına sarın. Bir tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı et suyu ve 1 su bardağı su ekleyip pişirin. Arpa şehriye pilavını bir servis tabağına alın. Üzerine pazıyla sarılmış incikleri yerleştirip servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gururdan Korkmak Yorgun Yürek Dini Hikayeler 0 31 March 2009 08:13
Kaslardakİ MİnyatÜr Motorlar haktan Bunları biliyor muydunuz ? 0 12 February 2009 13:54
2009 Bere Modelleri HaZzAn Moda Bakım Makyaj 0 12 January 2009 14:13


Saat: 04:03


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.