Bezelye yemeği
Malzemeler
- Yarım kilo soyulmuş bezelye
- 2-3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı salça
- İstenilen miktarda tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2–3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve güzelce kavurun. Tuzunu da ilave edin.
Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin. Tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın. Tencereye ekleyin.
2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra da kısık ateşte 20-25 dakika pişir.Pişirirken bir kere yemeği karıştırın.
Afiyet olsun...
Malzemeler
- Yarım kilo soyulmuş bezelye
- 2-3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı salça
- İstenilen miktarda tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2–3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve güzelce kavurun. Tuzunu da ilave edin.
Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin. Tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın. Tencereye ekleyin.
2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra da kısık ateşte 20-25 dakika pişir.Pişirirken bir kere yemeği karıştırın.
Afiyet olsun...