Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 12 September 2009, 20:02
KokteyL
Guest
 
Mesajlar: n/a
Arrow Mısır ekmeği

MALZEMELER:
3 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
(el yakmayacak kadar sıcak)
Yağlamak için tereyağı
1 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaşığı yoğurt
1 [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaşığı çörekotu
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Fırını 220 derecede ısıtın. Mısır ununu geniş bir kaba koyun, üzerine tuzu serpin. El dayanacak kadar sıcak suyu ilave edip iyice yoğurun. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye dökün, üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Üstüne elinizle yoğurdu sürün. Daha sonra elinizin yanıyla kare kare izler yapın. Çöreotunu serpin. Kızgın fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. Dinlendirip dilediğiniz biçimde dilimleyerek [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ni servis yapın.
NOT: Özellikle Karadeniz Bölge’sinin vazgeçilmezlerinden olan mısır ekmeğini dilerseniz yarı buğday, yarı mısır unu kullanarak yapabilir, daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuruna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1-2 çorba kaşığı da yoğurt koyabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
nasıl bir sewgiliniz olsun istersiniz? ceysuU #Cadıkazanı 0 14 September 2009 09:19
Yaprak Dökümü 100.Bölüm Özeti Yorgun Yürek Yaprak Dökümü 0 20 April 2009 09:00
A' dan Z' ye Bitki Sözlüğü ve Faydası nOne Sağlık 18 6 March 2009 14:53


Saat: 05:40


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.