Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 12 September 2009, 20:12
KokteyL
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Bamya çorbası

MALZEME:
50 gr kuru çiçek bamya
2 limon
200 gr kuzu eti
(ince kıyılmış)
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates
salçası
6 su bardağı su
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]:
Kuru bamyayı iki elinizin arasında veya bir kevgirin içinde ovalayarak tüylerini ayıklayın. Bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün, 2 dilim limon ilave edin. Bamyalar ipten çıkacak gibi yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu süzün, ipten çıkarın.
Eti tencerede kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun. İncecik kıyılmış soğan ve tereyağı ilave edin. Soğan hafif sararana kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin, güzel kokusu çıkana kadar, 1-2 dakika daha kavurun. 6 bardak su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. 1 limonun suyu, haşlanmış bamya ve pul biberi aynı anda tencereye atın. Tuzuna bakın. Hepsini tekrar kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Bamya ve et yumuşayana kadar ağır ateşte (karıştırmadan) [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]yı pişirmeye devam edin. Yaklaşık yarım saat içinde bamya yumuşamış olur. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]nı sıcak servis yapın. Tüm [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kategorisi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stefanel Bahar Koleksiyonu AlpikE Moda Trendleri 0 12 April 2009 22:45
Matvienko Ve Mihailkov Birinci Seçildiler ceyLin Dünyadan Haberler 0 23 December 2008 17:58


Saat: 12:38


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.