Standart Şampanyanın tadı neden güzel? #1
Root Administrator  
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alt 29 September 2009, 12:21
Alıntı ile Cevapla
Alman ve Fransız araştırmacılar, şampanyanın güzel tadını ve kokusunu kabarcıkların verdiğini savundu.

Sonucu ABD'de yayımlanan araştırmanın sahiplerinden Fransa'daki Reims Champagne-Ardenne Üniversitesi öğretim üyesi Gerard Liger-Belair, bir şampanya şişesi kapağının açılışıyla binlerce karbondioksit kabarcığının meydana geldiğini belirtti.

Liger-Belair, bu kabarcıkların şişede aşağıdan yukarı çıkarken tat veren bileşenlerle birleşerek bardağa boşaldığında yüzeyde patladığını ve şampanyaya güzel tadını ve kokusunu verdiğini yazdı.

Araştırmanın sonucunu kaleme alanlar, kabarcıkların şampanyanın tadını ve kokusunu bardağın yüzeyine çıkardığını ve bu sürecin bütün köpüklü şaraplar için geçerli olduğunu belirttiler.

Araştırmacılar, bir şampanya şişesinin yaklaşık 100 milyon kabarcık üretiğini, bir kabarcığın çapının 0,5 milimetre olduğunu, bunun da 80 metre karelik bir yüzeye eşit geldiğini kaydettiler.


Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
ceyLin
Dünyadan Haberler
0
11 January 2009 21:20
Seversintabi.Com

Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir. Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

Saat: 16:02