Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   şifalı bitkiler (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   Şifalı bitkiler Nedir? (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/15781-sifali-bitkiler-nedir.html)

ceyLin 9 December 2008 15:18

Şifalı bitkiler Nedir?
 
Önemli hastalıkların tedavisi mutlaka uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak ufak tefek her rahatsızlıkta da kişinin hemen doktor kontrolüne girmesi gerekmeyebilir. Şifalı Bitkiler Sitesi size bu konuda yardımcı olacaktır. Size bitkileri tanıtacak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] etkinlik biçimleri hakkında bilgilendirecek ve bitkileri doğadan kendi ellerinizle toplayıp kurutmaya sizi davet edecektir. Bu arada da sık sık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şifalı bitki çayları ile kişinin kendini tedavi edebilmesinin ayrıntıları ve sınırları hakkında sizleri uyaracaktır. Bitki çayları ve tentürleri etkili ve zararsız ilaçlardır. Ama önemli hastalıklarda ancak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir uzmanın uyguladığı tedaviye eşlik edebilir veya onu destekleyebilir.
Şifalı bitkilerle ilgilenmek isteyen kişinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkinin yapısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] organları ve bu organların işlevleri hakkında bazı temel bilgilere sahip olması gerekir. Bir bitkinin çeşitli organları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birbirine benzemeyen çeşitli etken maddeler içerir. Şifalı bitkilerle tedavi alanında bu organlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkisel droglar olarak tanımlanır. Yaygınlıkla kullanılan organ[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] glikozitler ve alkaloitler içeren yapraklardır. Kök ve yapraklar arasında taşıma işlevi üstlenen bir yol olarak da tanımlanabilecek saplar ise genellikle kullanılmaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ama bu kural bazı bitkilerde değişebilir. Yani[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazı bitkilerin sapları da etken madde içerebilir. Aynı biçimde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazı ağaçların kabukları da etken madde açısından zengindir. Yeraltındaki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] adeta depo görevi üstlenen sürgünler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biçimlerine göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] köksap[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yumru[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kök veya soğan adları ile tanımlanır. Kökler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] topraktan emdikleri su ve madensel tuzları yapraklara gönderirler. Genellikle şeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazen vitaminler ve alkaloitler depolarlar. Çiçek ve meyve[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkinin soyunun devamının sağlanması görevini üstlenmişlerdir. Genellikle içerdikleri etkin maddeler nedeniyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şifalı bitkilerle tedavi alanında önemli yere sahiptirler. Toplanmayan çiçek meyve oluşturur. Bitki tohumu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkinin gelişme aşamasında gerekli olan etken maddelerin özünü içeren bir depodur. Çiçeksiz bodur bitkiler ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çiçek tozu (polen) benzeri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarımsı tozlar üretirler.
Sitemizde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hiçbir yan etki yapıcı veya zehirleyici madde içermeyen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genellikle tanınan şifalı bitkiler ve onların tedavi edici özellikleri tanıtılmaya çalışılacaktır. Bu sitedeki bilgilerle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendiniz için yararlı olacağına inandığınız reçeteleri gönül rahatlığı içinde uygulayabilirsiniz. Bazen olumlu sonuç alamamanız da söz konusu olabilir. Ama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önerilen reçeteleri uygun biçimde ve dozajlarda uyguladığınızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kötü bir sonuçla karşılaşmayacağınıza kesinlikle inanabilirsiniz.
Değerli ziyaretçimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şifalı bitkilerin tedavi edici gücüne inanabilir ve hatta onlarla başarılı sonuçlar elde etmiş de olabilirsiniz. Ama sağlığınıza gerçekten değer veriyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önemli sonuçlara yol açabilecek hastalıklarda doktora görünmeyi ihmal etmeyiniz! Basit bir rahatsızlık sandığınız belirtiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşamsal önemde bir hastalığın ön belirtileri olabilir!.. Hastalıkların teşhisi ve tedavisi yalnızca uzman tıp doktorlarınca gerçekleştirilebilir!.. Lütfen bu konuyu gözardı etmeyiniz!..
Şifalı bitkilerin tedavi edici gücünden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] basit rahatsızlıklarınızı geçiştirmek için yararlanın. Önemli hastalıkların tıbbi tedavisi sırasında da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doktorunuzun onayını almak kaydıyla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu tedaviye şifalı bitkilerle destek verebilirsiniz. Ama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok iyi tanımadığınız bitkilerle kendinizi tedavi etmeye hiçbir zaman kalkışmayınız! Doğada her hastalığa çare olabilecek pek çok sayıda şifalı bitki vardır; ama bu bitkileri gereğince kullanabilmek için bilimsel eğitime de kesinlikle gerek vardır!

deLy (: 30 December 2008 11:48

Cvp: Şifalı bitkiler Nedir?
 
hımS guzel paylaşım saoL ;)


Saat: 09:34

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2