Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   şifalı bitkiler (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   Şifalı Bitkiler Hakkında Bilmediklerimiz.. (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/15817-sifali-bitkiler-hakkinda-bilmediklerimiz.html)

ceyLin 9 December 2008 15:40

Şifalı Bitkiler Hakkında Bilmediklerimiz..
 
1-) Bitkileri ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırarak içiniz. Fokur fokur uzun süre kaynatmayısınız. Sıcak suda akşamdan sabaha kadar bekletin sıcak-soğuk tavsiyeye göre içiniz.
2) Devamlı kullandığınız marul soğan roka ceviz vs. gıdaların yan tesirine ve telafilerini gözönünde bulundurun çok önemlidir.
3) Bitkilerle tedavi yan tesirini ve telâfisini bilince çok yönlü ve ucuz tedavi şeklidir. Yalnız uzun süre kullanmak gerekebilir.
4) Usaresi (özü) acı olan bitkiler şifalıdır.
5) Usaresi (özü) ekşi olan bitkiler (limon gibi) kabızlık yapıcı ve kan temizleyicidir.
6) Çoğu bitki ve meyvelerin yan tesirini yine aynı bitkinin kendisinin başka yeriyle telâfisi Allah'ın (cc) kudret ve azametinin bir delilidir. Sineğin bir kanadı zehir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer kanadı panzehir fındık sivilce ve kaşıntı yapıyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaprağı önlüyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kayısı ishal yapıyor çekirdeğinin içi ishali önlüyor.
7) Meyvelerin (Kayısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] incir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeftali gibi) hazmı kolaylaştırma etkisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuru bitkilerden daha fazladır.
8) Bir bitki içilerek bir hastalığı tedavi ediyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürülerek de aynı hastalığa faydası vardır. Bir bitki sürülerek bir hastalığı tedavi ediyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içten (yenerek-içerek) aynı bitkiyle tedaviyi de uygulamak gerekir. (Sarımsak yağı romatizmayısa faydalıdır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarımsak yemek daha çok faydalıdır.) Bazı zehirli bitkilerin yenmesi zararlıdır.
9) Nohut[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mercimek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fasulye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pirinç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi baklagillerin suları iyi temizleyicidir. Islatılıp bekletildikten sonra çamaşır makinasına konursa bu sular beyazlatıcı görevi yapar. Sirke çamaşır makinasına yıkama esnasında konursa çamaşırları dezenfekte eder.
10) Eğer bitkiyi kendiniz topladınızsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mutlaka gölgede kurutun.
11) Çoğu yaş bitkiler kurusundan daha tesirlidir.
12) Kitabı okuyup da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şu hastalığa şu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şu bitki iyi geliyor diye not alıp 10-20 çeşit bitkiyi karıştırıp kafanıza göre terkip yapmayısın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü karışım çoğaldıkça[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkilerin tesir gücü azalıyor ya da kayboluyor. Bitkilere şifayı veren[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkilerde mevcut olan kimyasal elementlerdir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunlar birbiriyle fazla tepkimeye girince farklı bir kimyasal bağ oluşuyor.
13) Tedaviyi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyi bildiğiniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] severek yiyip içtiğiniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evinizde ve manavda bulunan temel meyve[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hububat ve sebzelerle uygulayın. Eğer dikkatlice bunları incelerseniz çoğu hastalıklar şifa olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] salata olarak yediğimiz bitkilerle tedavi edilebilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biz size sadece yol gösterdik. Un var[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeker var[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] helva yapmasını tarif ettik.
14) Bir bitki ya da meyve size dukunuyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok da seviyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mutlaka telâfısiyle beraber kullanın. Atin Ölümü arpadan olsun zihniyetinden vazgeçin.
15) Bal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çörek otu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] misvak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] incir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hurma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarmısak gibi tıbbı nebevide tavsiye edilen bölümleri iyi okuyun ve yerken "Resûlullah (sav) Efendimiz tavsiye ettiği için yiyorum" diye yiyin. Bunlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tabiplerin tabibi Efendimiz (sav) tarafından seçilmiş çok yönlü şifa verici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Allah'ın kullarına ihsan ettiği nimetlerdir. Hem şifa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hem gıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hem sünnet sevabı kazanmak için buyrun afiyet olsun.
16) Her işte olduğu gibi bitkilerle tedavide de "amellerin hayırlısı orta olandır"[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "amellerin hayırlısı az ve devamlı olanıdır" hadislerinin ışığı altında az fakat uzun süre kullanımı tercih edin. Ne olacaksa olsun deyip çok kısa sürede çok fazla tedavi uygulamak beden makinasının sistemini bozar. "Kütük gibi kısa ve kalın olmak yerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ince ve uzun olmak daha iyidir."
17) Önce hastalığınızın mahrecini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nereden kaynaklandığını iyi tespit edin. Ondan sonra ona uygun bitkiyi deneyip tedaviye devam edin.
18) Batı'da doktorlar tarafından önce bitkisel tedavi tavsiye edildiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir gün tüm dünyada bu sisteme geçileceği gerçeğini aklınızda bulundurun.
19) Bitkilerle ilgili Hadis-i Şeriflere uydurma diyenlere Resûlullah (sav) Efendimizin melek olmadığını onun da bedeni olduğunu yiyip-içtiğini ve irtihal ettiğini hatırlatın.
20) Baldıran gibi zehirli otlardan uzak durun çocuklarınıza zehirli olduğunu tembih edin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] köylerde birçok çocuk bu otu yediğinden Ölmüştür. Socrates hakkında verilen idam cezası baldıran içirilerek infaz edilmiştir.
21) Bazı kitaplarda Batı'dan direkt tercüme olduğu için bitkilerin alkolde bekletilip içilmesi önerilmektedir. Alkolün çözücü özelliği olduğundan mıdır? Yoksa haramı şifa kabında sunup içirmek için midir bilemiyoruz. "Alkol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bitkinin olan şifasını da alır içene sarhoşluk kalır."
22) Allah (cc) şifa verdiği hastalığın sırrını bitkide belirtmiştir. Bu bazısında çok bariz (ceviz beyin şeklinde)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazısında rumuzlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (dulavrat otu pıtrağı sakal bölünmesine karşı) bazen de tadında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kokusunda veya renginde (san olgun salatalık sanlığa karşı) hastalığın şifası gizlidir. Rabbim kâinatı zaten Kitabullah olarak yaratmış. Kuran-ı Kerim'de de "Siz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hiç göğe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deveye bakmaz mısınız; nasıl yaratıldı?" diye bize kâinatı ibret nazarıyla incelememiz emredilmiştir. İbrahim (as)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Halik-ı Zülcelâli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kitabullah olan kâinatı incelerken bulmamış mıydı?
23) Bu bağlamda bütün diken familyaları (türleri) ucu sivri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iğne gibi olduğundan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tıkanıklık çözücü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] idrar söktürücü ve özellikle karaciğer tıkanıklıklarını çözücü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karaciğeri güçlendirici diyebiliriz.
24) Özellikle yabani hayvanlar Allah'ın (cc) ilhamı ile (iç güdüleriyle) hastalandıklarında kendileri hastalıklarına deva olan otu bulurlar. Yılan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kış uykusundan uyanınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rezeneye gözlerini sürter. Ehilleşmiş hayvanlarda bu içgüdü körelmiştir. Allah (cc)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ehilleşmiş hayvanın sorumluluğunu da sahibi olan insana yüklemiştir. Yabani hayvanlar takip edilerek (ciddi bir çalışma ile) otların şifası tespit edilebilir.
25) İçinde sümüksü madde bulunan bitkiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (ıhlamur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] keten tohumu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sinirli ot gibi) yara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iltihap üzerine etkilidir. Cilt temizleme Özelliğine sahiptir.
26) Bütün ağaç sakızlarının yara iyileştirici özelliği vardır.
27) Bitkilerden yeme-içme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pansuman dışında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı şifayı el-ayak şifalı suda yarım-1 saat bekletilerek istifade edilebilir. Çünkü parmak aralarından vücuda sirayet eder.
28) Şifalı bitkilerle hayvan hastalıkları da tedavi edilebilir. Hayvanın sevdikleri lahana-kekik-yonca-kabak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] palamut vs. direkt yedirilir. Yemedikleri mürver-civanperçemi vs. yeme karıştırılıp yedirilir.
29) Anne sütünü arttıran anason-mürver-lahana- rezene vs. gıdalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayvanın sütünü de arttırır. Süt artırmak için her yola başvuran yem fabrikalarının dikkatine arz olunur. Anason[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayvanda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (cola gibi) alışkanlık da yapabilir. Aynı zamanda yerne rayiha (aroma) katar. Hayvanın hazım ve gaz gibi problemlerini de halleder.
30) Bebeklerin tedavisinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anneye rahatsızlığı gideren gıdalar yedirilir. Anne sütünden çocuğa bu şifa geçer. Meselâ bebelerde sık sık görülen sarılık vakasında anne san salatalık rendesiyle bal karışımını bol bol yer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bebeye de az yedirir. Biz buna şifa içinde şifa metodu ismini uygun gördük.


Saat: 06:48

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2