Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   şifalı bitkiler (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   AcıBakla (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/15819-acibakla.html)

ceyLin 9 December 2008 15:41

AcıBakla
 
Acıbakla:( Lupine / Lupin / Lupine) 10-100 cm yüksekliginde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sik tüylü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir senelik bitkiler. Yapraklar el seklinde parçali[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzun sapli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5-9 yaprakçiklidir. Çiçekleri dik salkim durumunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyaz veya mavimsi renkli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çiçek taç yapragi kelebek seklindedir. Yahudi baklasi diye de taninir.
Türkiye’de yetistigi yerler: Akdeniz bölgesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bursa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Antalya ve Konya çevreleridir.
Memleketimizde üç türü bulunmaktadir.
Beyaz yahudi baklasi: Beyaz çiçeklidir. 120 cm kadar yükseklikte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir yillik bir bitkidir.
Sari çiçekli yahudi baklasi: Vatani[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Orta ve Güney Avrupa’dir.
Mavi çiçekli yahudi baklasi: Vatani[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Akdeniz çevresi memleketleridir.
Kullanildigi yerler: Tohumlarinin idrar söktürücü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kan temizleyici ve kurt düsürücü tesiri vardir. Bazi türlerinin kavrulmus tohumlari “sebze kahvesi” ismiyle kahve yerine kullanilmaktadir. Fakat alkaloid tasiyan türlerinin bu sekilde kullanilmasi tehlikelidir.



Saat: 14:13

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2