Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   şifalı bitkiler (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   Santali (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/15874-santali.html)

ceyLin 9 December 2008 17:31

Santali
 
Santali ><

Latincesi Santalum Albüm olup Hindistan ve Malakka’nın dağlık bölgelerinde yetişir. Ülkemizde üç cinsi bulunur. Odunu sarımsı renkli ve kokuludur. Aromatik yağ odundan elde edilir ve santal esansı adını taşır. Gerek odun gerekse aromatik yağı idrar yolları antiseptiğidir. Aromatik yağ sabun ve şampuan gibi mamullerde koku vermek için kullanılmaktadır.

Herbal Terapi

Karın ağrısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ishal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gastrit[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hıçkırık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bulantıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] idrar yolları iltihaplarında diüretik olarak farenjitte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] solunum sistemi rahatsızlıklarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bronşitte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öksürükte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve balgam söktürücü olarak kullanılır.

Aromaterapi

Tatlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağacımsı ve meyve kokusundadır. Antiseptik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] teskin edici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gevşetici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cinsel isteği arttırıcı ve kam pıhtılaştırıcı etkiye sahiptir. Aromaterapi olarak uykusuzlukta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerilimde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] streste[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] depresyonda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] libido kaybında ve ruhsal problemlerde kullanılır. İyi bir balgam söktürücü olduğu için öksürük ve balgam söktürücü olarak kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Alerjik ciltlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] antiseptik olarak cildin temizlenmesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ekzama ciltlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ciltteki kırışmalarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuru ciltlerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iltihaplanmış ciltlerde kullanılır.

Kullanım Şekli

Santili aromatik yağı masaj tarzında banyoda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buğu tarzında ve kompres tarzında uygulanmaktadır. Banyoda sıcak suya bir kaç damla damlatılan santili aromatik yağı vücutta gevşeme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cinsel gücü artırma ve vücudu temizleme etkisi yapar. Kuru ciltlerde ve vücutta gevşemeyi sağlamak için masaj tarzında uygulanır. Buğu veya lapa tarzında uygulama kan dolaşımını güçlendirir. Aromatik yağ dilüe edilerek kullanılmalıdır.

Uygun Karışımları

Karabiber Selvi Neroli Ylang-ylang.


Saat: 12:38

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2