Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   şifalı bitkiler (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/)
-   -   çobançantası (https://seversintabi.com/sifali-bitkiler/6755-cobancantasi.html)

ceyLin 16 November 2008 16:14

çobançantası
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Çobançantası (Capsella bursa-pastoris L.)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yol kenarlarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çayırlarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tarlalarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hendeklerde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bayırlarda ve sebze bahçelerinde yetişen bu çok değerli bitki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rahatsız edici yabani bir ot olarak bilinir. Medik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuşkuşotu ve Çıngıldaklı Ot olarak da anılır.Bir yere biraz toprak yığılmaya görsün (özellikle inşaatlarda )[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hemen hemen o gece çobançantası orada boy gösteriverir. Düzensiz dişli yapraklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] da olduğu gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açılmış bir gülü andırırlar. Bitkinin boyu 40cm kadar uzayabilir. Çiçeklenme zamanı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Marttan Kasıma kadardır. Küçücük kirli beyaz çiçekleri önce bir üzüm salkımı biçimindeyken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha sonra uzun bir meyve salkımına dönüşür. İncecik saplarının ucunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dokunulduğunda deri hissini veren[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] küçük kalp biçiminde meyveler yetişir. Tavuklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu kalp biçimindeki çantacıklara karşı özel bir sevgi besler. Kar erimeye başlayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] don olayı sona erdiğinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çobançantası yine taze ve yemyeşil olarak ortaya çıkar. Flavonlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] potasyum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanamayı durdurucu bir peptid ve saponinler içerir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şiddetli adet kanamalarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alışılmış tarihten 8-10 gün önceden başlayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] günde 2 bardak bitki çayı içilir. Bu çay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ergenlik çağındaki adet kanamalarını düzenlemek için de kullanılır. Menopoz dönemindeki her kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4 hafta boyunca günde 2 bardak içmeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3 hafta ara verdikten sonra devre devre yinelemelidir. Bebek emziren genç anneler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] memeleri şiştiğinde bir süzgecin içinde buğuda pişirdikleri bitkiyi iki bez arasına yerleştirerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biçiminde uygulayabilirler. Çobançantası ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşit karışımından hazırlanan ve günde 2 bardak içilen çay da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbrek kanamalarında özellikle önerilir. Ama çobançantası ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]gibi)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kan dolaşımını da düzenleyen bir bitkidir ve alçak tansiyonda olduğu kadar yüksek tansiyonda da önerilir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gece boyunca soğuk suda bekletilerek demlendiği halde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] haşlanarak demlenir. Tansiyon normale dönene kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] günde 2 bardak çay içilebilir. Çobançantası yine [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Dölyatağı (Rahim) kanamalarında da etkili bir iyileştirme gücüne sahiptir. Bu tür hastalıklarda da çay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rahatsızlık sona erdiğinde bırakılmalıdır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Bu çok değerli bitki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde çok önemli bir yardımcıdır. Eğer organ ve kas erimelerinde hiçbir çare bulunamıyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu bitki kullanılabilir. Aşağıda tarif edildiği şekilde hazırlanan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile hasta organ günde birkaç kere ovulur ve içten de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] günde 4 bardak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içilir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Kullanım Biçimleri :
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] orta boy bir su bardağı dolusu (200gr) kaynar suyla haşlanır (kaynatılmaz)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda özel olarak belirtilen dozlar dışında genel olarak günde 2-3 bardak yeni demlenmiş çay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aç karnına veya öğün aralarında soğutulmadan içilir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içine su kaynayan bir kabın üstündeki süzgece koyulur ve kapağı kapatılır. Buğuda yumuşayan bitkiler bir bezin arasına yerleştirilerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hasta bölgeye uygulanır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Bir cam şişeye veya kavanoza 50 gr ince kıyılmış kuru bitki koyulur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üstüne 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]2 litre (6 orta boy su bardağı) kanyak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] votka[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 35 derecelik etil alkol veya elma sirkesi (%4-6) ilave edilir (Hangisini tercih ediyorsanız). Kavanozda en az 3-4 parmaklık çalkalama alanı kalmalıdır. 14 gün boyunca hergün çalkalanarak güneşte veya sıcak bir ortamda bekletilir. Süre sonunda birkaç defa ince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] temiz bir tülbent veya ince bir süzgeç yardımı ile süzülerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] koyu rekli şişelerde saklanır.
UYARILAR:
Çobançantasının bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.


Saat: 14:35

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2