Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Tavuk Yemekleri (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/)
-   -   Ballı Piliç (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/34868-balli-pilic.html)

ceyLin 1 February 2009 17:42

Ballı Piliç
 
Ballı Piliç

=malzemeler=

4 piliç budu (derileri ayıklanmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış)

=hazırlanışı=

Önce fırınınızı 200°C'a ısıtın. Her piliç budu için bir kenarı 30 cm'lik kare biçiminde bir alüminyum folyo kesin. Piliç butlarının üstüne tuz ve karabiberi serpin. Ayçiçek yağını ve tereyağını bir tencereye koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tencereyi orta ateşe oturtarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tereyağını eritin. Eriyince piliç butlarını koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (2'şer dakika) kızartın. Tavayı ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] butları bir tabağa çıkarın. Butlardan birini alüminyum folyo parçalarından birinin tam ortasına koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üstüne 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 tatlı kaşığı bal ve 1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 tatlı kaşığı tavuk suyunu damla damla dökün. Sarımsakların dörtte birini budun üstüne koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarımsakların üstüne de ince bir tabaka halinde fesleğen yapraklan döşeyin. Sonra alüminyum folyoyu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] budu saracak biçimde katlayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üstten kapatarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan butlar ve kalan malzemeyle aynı işlemleri yineleyin.
Bütün paketler tepsiye yerleştirilince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tepsiyi fırına verip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] butları 30 dakika pişirin. Sonra tepsiyi fırından alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] paketlerden birini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] suyunun dökülmemesi için dikkatlice açın ve bir bıçağın ucunu buda batırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açık renkli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] berrak bir sıvı akıp akmadığını kontrol edin (akan su koyu renkteyse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tepsiyi yeniden fırına vererek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 dakika daha pişirin).
Butlar istenen kıvamda pişince her paketi açıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] butlar ve üstlerindeki malzemeleri birer servistabağına çıkarın. Alüminyum folyolarda kalan'pişme sularını da üstlerine gezdirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis yapın.


Saat: 02:41

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2