Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Tavuk Yemekleri (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/)
-   -   Şerit Piliç (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/34871-serit-pilic.html)

ceyLin 1 February 2009 17:45

Şerit Piliç
 
Şerit Piliç

=Malzemeler=

2 adet yeşil acı biber
3 diş sarımsak
50 gr- taze kök zencefil
1 adet büyük İspanyol soğanı
1 yemek kaşığı sirke
1-1[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 kg. piliç eti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kemikleri çıkarılmış ve ince doğranmış ya da 4 adet piliç göğsü
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı çiçek yağı
2 adet yeşil biber[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Limon suyu (1 adet limon sıkılarak elde edilir)

=Hazırlanışı=

Yeşil biberleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarımsak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zencefil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soğan ve sirke ile havanda ezin. Diğer bir seçenek olarak blenderdan geçirerek de ezme işlemini yapabilirsiniz. İnce şeritler halinde kesilmiş piliçleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karışımla birlikte bir kaba yerleştirin ve üzerini kapatıp 1 saat kadar etin yumuşaması için bekleyin.
Kimyon ve karabiberi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yumuşamış et karışımına ekleyip iyice karıştırın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ince şeritler halinde dilimlenmiş piliç etlerini ilave ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 15-20 dakika orta ateşte kızartın.
Kapağı açıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeşil biber parçalarını da ilave ettikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] etler iyice pişene kadar 10 dakika daha kızartın. Servisten hemen önce limon suyu ekleyin. Salata olarak ya da hafif bir yemek olarak kullanabilirsiniz.


Saat: 03:33

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2