Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Tavuk Yemekleri (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/)
-   -   Yufkalı Piliç (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/34875-yufkali-pilic.html)

ceyLin 1 February 2009 17:52

Yufkalı Piliç
 
Yufkalı Piliç

=malzemeler=

350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 patates (kabuğu soyulup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zar biçiminde doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
125 g mantar (yıkanıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kurulandıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her biri 4'e bölünmüş)
1 küçük havuç (kazınıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] boylamasına 4'e bölündükten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 mm kalınlığında doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı adaçayı
1 küçük kabak (kazınıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] boylamasına 2'ye kesildikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Yufka malzemesi:
125 g un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
V4 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı mısır nişastası
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

=hazırlanışı=

Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tencereyi orta ateşe oturtarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tereyağını eritin. Eriyince patatesleri koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürekli karıştırarak 2 dakika kızartın. Soğanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sarmısaklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mantarlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] havuç parçaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tuz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karıştırarak 5 dakika pişirin. Adaçayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabak parçaları ve piliç parçalarını katıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sık sık karıştırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 35 cl. (1 1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Erimiş mısır nişastasını ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki tencereyi de ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mısır nişas-talı sosu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sebzelerin bulunduğu tencereye boşaltarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice karıştırın ve bir kenara bırakın.
Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağını ve tuzu açtığınız çukura koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 çorba kaşığı kadar ılık su ekleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Mısır nişastasının 1 çorba kaşığını mutfak aaagâhına serpip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üstüne hamuru çıkararak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice esnekleşinceye kadar (en az 15 dakika) yoğurun.
Mutfak aaagâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yuvarlayın.
Fırınınızı 170°C ısıtın.Tereyağını bir tencerede eritip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürün. Sonra hamuru oklavayla 60 - 75 cm çapında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kâğıt inceliğinde bir daire halinde açın. Açtığınız hamuru 2'ye katlayın. Sonra yeniden 2'ye katlayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir dairenin dörtte biri haline getirin ve bu katlanmış hamuru 27 cm çapında daire biçimi kesin. 4 cm derinlikte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 25 cm çapında bir fırın tepsisine harcı koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yuvarlak hamuru harcın üstüne yerleştirin. Tencerede kalan erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürüp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tepsiyi fırına vererek hamur altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bekletmeden servis yapın.

Not: Bu tarifte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yufkayı evde hazırlamak yerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazır yufka da kullanabilirsiniz.


Saat: 15:28

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2