Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Tavuk Yemekleri (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/)
-   -   Soslu Ördek Göğsü (https://seversintabi.com/tavuk-yemekleri/34876-soslu-ordek-gogsu.html)

ceyLin 1 February 2009 17:53

Soslu Ördek Göğsü
 
Soslu Ördek Göğsü

=malzemeler=

6 ördek göğsü (kemik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deri ve fazla yağları alınmış)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
Sosu:
4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı ardıç meyvası (hafifçe dövülmüş; isteğe bağlı)
8 tane karabiber
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı mısır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nişastası (2 tatlı kaşığı suda eritilmiş)

=hazırlanışı=

Sosu hazırlamak için tavuk suyu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soğanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rezene tohumları (isteğe bağlı)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ardıç meyvası (isteğe bağlı)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tane karabiberler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kekik ve defne yaprağını bir tencereye koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tencereyi kısık ateşe oturtarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Bu arada küçük bir tencereye tozşekeri koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tencereyi orta ateşe oturtun ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tozşekeri altın sarısı - kahverengi bir renk alıncaya kadar pişirin. Üstünüze sıçramaması için biraz geri çekilip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] siraaai bir defada ekleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tozşeker eriyinceye kadar karıştırın. Sonra bu karışımı öbür tenceredeki tavuk suyu karışımına katıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bal ve sarımsakları ekleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosu 10 dakika hafif ateşte pişirin. Tencereyi ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosu birtel süzgeçte süzdükten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeniden tencereye koyun ve yüzeyde biriken köpükleri ara sıra alarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 30 cl. (1 1/4 su bardağı) kalıncaya kadar pişirin. Erimiş mısır nişastasını katıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kenara bırakın.
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tencereyi orta ateşe oturtarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağı ısıtın. Isınınca ördek göğsünü koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 5 dakika kızartın. Altüst edip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tuzu serperek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öbür yanını da 3 dakika kızarttıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir tabağa çıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın. Tencereyi 4 çorba kaşığı su ve sosun 4 çorba kaşığıyla çalkalayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu çalkalama suyunu sosa katın.
Ördek göğsünü verevine 12 dilime kesip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dilimleri geniş bir servis tabağına dizin. Sosu kaşıkla dilimlerin üstüne gezdirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş havuç ve dolmalık biber şeritleriyle.


Saat: 23:03

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2