Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Tebrikler Ve Kutlamalar (https://seversintabi.com/tebrikler-ve-kutlamalar/)
-   -   Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü (https://seversintabi.com/tebrikler-ve-kutlamalar/58458-dunya-gonullu-kan-bagiscilari-gunu.html)

Yorgun Yürek 14 June 2009 11:21

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
  • Tüm dünyada, her yıl, ABO kan grubu sistemini bulan, Nobel ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran tarihi, ‘Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ olarak kutlanıyor.
  • Gönüllü ve karşılıksız kan verme alanında etkinlik gösteren; Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu, Uluslararası Kan Donör Organizasyonları Federasyonu (FIODS) ve Uluslararası Kan Transfüzyon Derneği’ne (ISBT) üye 192 devlet, 181 Ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri ve 50 Ulusal Kan Donör Organizasyonları tarafından tüm dünyada bir çok aktivite düzenleniyor.
  • Bugün dünya nüfusunun önemli bir kısmı güvenli kana ulaşamıyor. Ülkemizde de her gün bir çok hasta, tedavileri için kan bağışı yapacak insanları bekliyor. Birçok kişi de zamanında kan temin edilememesi nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ortalama 10 bin kişiden sadece 15’ i düzenli kan veriyor.


Saat: 03:48

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2