Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Turşu Tarifleri ve Konserveler (https://seversintabi.com/tursu-tarifleri-ve-konserveler/)
-   -   Mantar Turşusu (https://seversintabi.com/tursu-tarifleri-ve-konserveler/34825-mantar-tursusu.html)

ceyLin 1 February 2009 13:35

Mantar Turşusu
 
Mantar Turşusu

=malzemeler=

500 g mantar
60 cl (2 1/2 su bardağı) sirke
2 kurutulmuş arnavutbiberi
2 küçük hintcevizi
1 defne yaprağı
1 kekik dalı
1 küçük soğan (ince dilimlenmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
6 tene karabiber


=hazırlanışı=

Mantarları kâğıt mutfak havlusuyla iyice silerek topraklarını temizleyip (sakın yıkamayın; silmeyi yetersiz görürseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] keskin bir bıçakla ince ince soyabilirsiniz)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kenara bırakın.
Kalan bütün malzemeyi ateşe dayanıklı büyük bir cam kâseye koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kâseyi fırına vererek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] % 100 ısıtılmış fırında sirke kaynamaya başlayıncaya kadar (7 - 8 dakika) bekletin. Sirke kaynamaya başlayınca mantarları ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] % 100 ısıtılmışfırında yumuşamaya yüztutuncaya kadar (4 dakika) pişirin (her dakikada bir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kâseyi fırından alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mantarları altüst edin).
Kâseyi fırından alıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içindeki malzemeyi bir tencere üstüne yerleştirilmiş süzgeçte süzerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kavanoza doldurun. Tencereye süzdüğünüz siraaai üstlerine boşaltıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en üstüne yuvarlak bir alüminyum folyo parçası yerleştirerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu serin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nemli olmayan ve iyi havalanan bir dolapta en az 2 gün beklettikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis yapın.

ceyLin 1 February 2009 13:37

Kolay Salamura Zeytin Yapımı
 
Kolay Salamura Zeytin Yapımı

Kavanoza zeytini ve kaya tuzunu koyup (1 kg. zeytine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ediyoruz) 1 çorba kaşoığıda zeytinyağı ekleyerek kavanozun ağzını kapatıyoruz. Her gün kavanozu sallayarak zeytinin suyunu salmasını sağlıyoruz. Bu da 15 gün gibi bir sürede oluyor ve tüm bir yıl boyunca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta daha da uzun süre bozulmadan korunabiliyor. Damak tadınıza göre zeytinleri yemeğe başlayablirsiniz. Kavanozdaki suyu dökmeyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zeytin içinde kalsın. Sofrada kekik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırmızı pul biber ve limon ile tatlandırabilirsiniz.


Saat: 06:10

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2