Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Uzay (https://seversintabi.com/uzay/)
-   -   Alp Dağları Üzerinde 2009'un En Büyük Ay'ı | Günün Gökbilim Görüntüleri (https://seversintabi.com/uzay/31788-alp-daglari-uzerinde-2009un-en-buyuk-ayi-gunun-gokbilim-goruntuleri.html)

ceyLin 22 January 2009 15:38

Alp Dağları Üzerinde 2009'un En Büyük Ay'ı | Günün Gökbilim Görüntüleri
 
Alp Dağları Üzerinde 2009'un En Büyük Ay'ı | Günün Gökbilim Görüntüsü
Kâinatı Keşfedin! Büyüleyici evrenimizin farklı bir resmi veya fotoğrafı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her gün profesyonel bir gökbilimcinin yazdığı kısa bir açıklama ile birlikte yayımlanır.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Alp Dağları Üzerinde 2009'un En Büyük Ay'ı
Katkı ve Telif Hakkı : Vincent Jacques (Gökyüzü Gösterileri)
Açıklama : Bu yıl bundan daha büyük bir Ay görülmeyecek. 2009'ün en büyük dolunayı geçtiğimiz hafta sonu Dünya gezegeninde geceleri temiz bir gökyüzüne sahip hemen her yerden izlenebildi. Dolunayın bu aşırı açısal büyüklüğüne[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ay'ın bu evrede Dünya'ya olağanüstü yakın olması sebep olmuştur. Ay[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Dünya çevresinde eliptik bir yörüngede dolandığından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açısal büyüklüğü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yörünge üzerinde en yakın (yerberi) veya en uzak (yeröte) noktalarına ne kadar yakın olduğuna bağlıdır. Böyleyken bile[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] resimdeki Ay normal bir dolunaydan alan ve parlaklık olarak yalnızca yüzde 30 daha büyüktür. Yukarıdaki görüntü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] etkileyici bir konumda bulunan Ay Alp Dağları üzerinde doğarken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fransa'nın güneydoğusunda yer alan Breil-sur-Roya'dan çekilmiş. Sıradan bir sayısal fotoğraf makinesiyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak olağan dışı bir zamanlamayla çekilmiş olan fotoğraf aynı zamanda geçmekte olan bir jet uçağını da yakalamış. 2008 Aralık ayındaki en son dolunay da 2008'in en büyük dolunayıydı.


Saat: 14:54

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2