Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Uzay (https://seversintabi.com/uzay/)
-   -   Hindistanın Uzay Kapsülü Döndü (https://seversintabi.com/uzay/80419-hindistanin-uzay-kapsulu-dondu.html)

Syst3m 26 September 2009 16:46

Hindistanın Uzay Kapsülü Döndü
 
Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu (ISRO)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deneme amaçlı olarak uzaya gönderilen kapsülün 11 gün sonra Bengal Körfezi'ne başarıyla dönmesinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2008'de Ay'a bir insansız uzay aracı gönderilmesi planlarına destek verdiğini belirtti.

İnsanlı uzay uçuşlarının yolunu açacak kapsülü sahil muhafaza ekipleri denizden çıkardı.

Hindistan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insanlı uzay uçuşuna hazırlık çerçevesinde dünyaya daha sonra dönecek bir kapsül taşıyan füzeyi 10 Ocakta uzaya göndermişti. ISRO Başkanı Madhavan Nair[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Herşey kitaplardaki gibi oldu" demişti.

Bir kapsülün yanı sıra Hindistan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Endonezya ve Arjantin'e ait birer coğrafi ve meteoroloji gözlem uydusu taşıyan 'Polar Satellite Launch Vehicle' adlı 44 metre uzunluğundaki füze[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Andra Pradeş eyaletindeki Sriharikota'dan fırlatılmıştı.

ISRO[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insanlı uzay seferi yapmadan önce 2009'a kadar Ay'a ve 2013'e kadar da Mars'a insansız birer uzay aracı göndermek istediğini açıklamıştı.

850 milyon dolar bütçeli ISRO[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzaya insanlı uçuş yapıp yapamayacağını anlamak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzay kapsülünü atmosfere gönderebilme ve hasarsız bir şekilde indirebilme yeteneğini öğrenmeyi amaçlıyor.

Hindistan'ın Temmuz 2006'da yörüngeye en büyük Hint iletişim uydusunu oturtmak için fırlattığı füze[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalkıştan birkaç saniye sonra parçalanmıştı.





Saat: 11:19

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2