Konu: Batı Sahra

Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 11 January 2015, 05:33
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Batı Sahra

Batı Sahra
([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]: الصحراء الغربية Al-Sahrā' al-Garbiyyah), [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nın kuzeybatısında bir toprak parçasıdır. Batıda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Okyanusu, kuzeyde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneyde ise [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vardır. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'da [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'dan ayrılmışsa da Fas tarafından hak iddia edilerek fiilen yönetilmektedir.
Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti (الجمهورية العربية الصحراوية الديمقراطية, Al-Jumhūrīyâ al-Arabīyâ as-Ṣaḥrāwīyâ ad-Dīmuqrātīyâ)'nin Bağımsızlığı ve devlet statüsü halen tartışmalıdır. Fas'tan ayrılması konusunda referandum düşünülmüşse de uygulamaya geçirilememiştir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] günümüzde böyle bir ülkenin varlığını kabul etmemektedir.
Yüzölçümü 266,000 km²'dir. Toplam tahmini nüfus 267,405 kişidir. Başkent konumundaki şehir [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (Al Ayun) nüfusun büyük kısmını barındırır. Asıl Batı Sahralılar [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olarak bilinmektedir. Bölgede [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuşulur. Su kaynakları çok az olup, göçebelik, hayvan besleyiciliği yapılmaktadır. Batı Sahra'da başka doğal kaynak olarak [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] madenleri vardır.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Alıntı ile Cevapla