Konu: Kamerun

Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 11 January 2015, 05:33
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Kamerun

Kamerun ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]: Cameroon), resmî adı Kamerun Cumhuriyeti ([Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]: Republic of Cameroon) Orta [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nın batısında bulunan bir ülke. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Nüfusu 13.521.000, yüzölçümü 475.442 km2'dir. Güneybatısında Gine Körfezi, kuzeybatısında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], kuzeydoğusunda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gölü, doğusunda [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], güneyinde [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL],[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bulunmaktadır. Başkenti [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'dır. En büyük şehri ve limanı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'dır. Başkent [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olması ile karşı karşıyadır.
Yaklaşık 325 km'lik dar bir kıyısı vardır. Kamerun tropik bir bölgede bulunmasından dolayı ortalama yıllık sıcaklığı 21-28 C° arasındadır.
Kamerun'da Bantu dillerini konuşan 100'den fazla değişik insan topluluğu yaşar.



Tarihi

15. yy. başlarında bölgeye gelen [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işgalciler burada koloniler kurmaya başladı. Bölge halkını köle ticaretinde kullanmaya başladılar. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sömürgesi olan Kamerun, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'nı Almanya'nın kaybetmesi ile [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arasında paylaşıldı. İlk bağımsızlık hareketi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında federal cumhuriyetin ilanı ile oldu. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yılında bütün ülke bir merkeze bağlandı ve tam bağımsızlık ilan edildi.

Ekonomisi

Başlıca tarım ürünleri, tatlıpatates ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olan Kamerun'da: [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağı, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] da üretilir. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en önemli yeraltı zenginliğidir. Ağır sanayisi olmamakla birlikte, endüstrisi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üzerine kuruludur.






[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Alıntı ile Cevapla