Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 25 September 2009, 00:43
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Abbas, barış görüşmelerini bitirdi

Abbas, El Hayat gazetesine verdiği demeçte, ABD Başkanı Barack Obama yönetimiyle ortaya çıkacak bir krizden kaçınmak istediklerini, ancak İsrail'in "sertlik yanlısı" lideri Binyamin Netanyahu ile görüşmelerde ortak bir zemin bulunmadığını ifade etti.
Filistin lideri Abbas, Obama ile aralarının soğuması riskine rağmen açık bir gündem olmadıkça görüşmelere dönemeyeceklerini belirtti.
Mahmud Abbas, "Tüm dürüstlüğümüzle, her koşul altında Başkan Obama ile ilişkilerimizi korumak istiyoruz. Amerikalılarla bir krizin ortaya çıkmasını ya da bir krizin yaratılmasını istemiyoruz. Ancak bununla birlikte net bir yol olmadan ilerleyemeyiz. Yol tanımlanmalı, böylece nereye gittiğimizi bilmeliyiz" diye konuştu.
İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistinli mülteciler ve Kudüs maddelerinin barış görüşmelerine yönelik konularda tartışma dışı olduğunu söylemişti.
ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu nedeniyle liderlerin bulunduğu New York'ta 6 ayı aşkın süredir görüşmeyen İsrail ve Filistin liderlerini bir araya getirmişti. Obama, bu toplantıda Netanyahu ile Abbas'ın, "barış görüşmelerini yeniden başlatma konusunda ayak diremelerinden duyduğu memnuniyetsizliği" dile getirmişti.
Alıntı ile Cevapla