Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 26 September 2009, 16:46
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Hindistanın Uzay Kapsülü Döndü

Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu (ISRO) deneme amaçlı olarak uzaya gönderilen kapsülün 11 gün sonra Bengal Körfezi'ne başarıyla dönmesinin 2008'de Ay'a bir insansız uzay aracı gönderilmesi planlarına destek verdiğini belirtti.

İnsanlı uzay uçuşlarının yolunu açacak kapsülü sahil muhafaza ekipleri denizden çıkardı.

Hindistan insanlı uzay uçuşuna hazırlık çerçevesinde dünyaya daha sonra dönecek bir kapsül taşıyan füzeyi 10 Ocakta uzaya göndermişti. ISRO Başkanı Madhavan Nair "Herşey kitaplardaki gibi oldu" demişti.

Bir kapsülün yanı sıra Hindistan Endonezya ve Arjantin'e ait birer coğrafi ve meteoroloji gözlem uydusu taşıyan 'Polar Satellite Launch Vehicle' adlı 44 metre uzunluğundaki füze Andra Pradeş eyaletindeki Sriharikota'dan fırlatılmıştı.

ISRO daha önce insanlı uzay seferi yapmadan önce 2009'a kadar Ay'a ve 2013'e kadar da Mars'a insansız birer uzay aracı göndermek istediğini açıklamıştı.

850 milyon dolar bütçeli ISRO uzaya insanlı uçuş yapıp yapamayacağını anlamak için uzay kapsülünü atmosfere gönderebilme ve hasarsız bir şekilde indirebilme yeteneğini öğrenmeyi amaçlıyor.

Hindistan'ın Temmuz 2006'da yörüngeye en büyük Hint iletişim uydusunu oturtmak için fırlattığı füze kalkıştan birkaç saniye sonra parçalanmıştı.



Alıntı ile Cevapla