18 November 2008, 17:37
|
Junior Member
|
|
Kayıt Tarihi: 1 September 2008
Mesajlar: 0
Konular:
|
|
Çok Güzel Hareketler Bunlar
BKM Mutfak “Çok Güzel Hareketler Bunlar” adlı yepyeni bir program başladı. BKM, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü kendine özgü mizah anlayışını, genç oyuncularıyla ekrana taşıyor. BKM’nin 4 yıl önce kurduğu BKM Atölye’nin öğrencileri kahkahayı, şimdi Kanal D ekranına getiriyor.
Dört yıl önce, BKM’ye bırakılan özgeçmişler, sektördeki tanıdık isimlerin yönlendirdiği yetenekli gençler, çeşitli işlerde yan yana gelinmiş ve pırıltıları ile iz bırakmış amatör ruhlu, pek çoğu okullu ve profesyonel “çırak”, heyecanlı bir davete icabet etti. BKM’nin ofisinin bulunduğu binanın üst katında genişçe bir salonda Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Zerrin Sümer, Tolga Çevik, Celal Tak, Caner Alkaya ve Muhsin Kızılkaya bu hevesli gençleri karşılarına almış, planlarını anlatıyordu. Plan şuydu: haftanın 4 günü burada ders yapacaklardı. Burası gönüllü bir platformdu, kayıt için para pul gerekmiyordu, diploma olarak da alkış vaat ediliyordu.
Sahne tozuna aşık 50 kadar genç, tüm işlerini, hayatlarını bu derslere göre organize etti, kimileri gitti, yerlerine yenileri geldi. Bir süre sonra BKM’nin yanında kurulan küçük cafe/bar ve kabare mekanı BKM Mutfak’ın alt katına taşındılar. Sadece oyuncu olmayı değil, bakmayı, görmeyi, yazmayı öğrendiler. Yılmaz Erdoğan ilk sezonun derslerinin ardından “çırakları” BKM Mutfak’ın köşesindeki 10 metrekarelik sahnenin karşısına geçirdi ve dedi ki:“ Haydi bakalım, yazdıklarınızı burada sahneleyin!”
BKM Mutfak, 3 sezondur Perşembe, Cuma, Cumartesi geceleri ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR gösterisine evsahipliği yapıyor. İşte bu, şöhreti kulaktan kulağa yayılan, içeride yer olduğu sürece herkesin girebildiği ve doya doya gülebildiği mekanın gençleri şimdi skeçlerini her Çarşamba Kanal D ekranında sahneleyecekler! Elbette yalnız değiller, Yılmaz Erdoğan 22 öğrencisinin ekran maceralarında yanlarında olacak. Tıpkı BKM Mutfak’ta sahnelenecek skeçlerin seçilmesi gibi, ekranda da sahnelen skeçler ÇGH, GH, YANİ, ZİL diye değerlendirilecek. Bu nasıl bir not sistemidir?
ÇGH : Çok güzel hareket
GH : Güzel hareket
Yani : Oyun idare ederse verilen not.. e yaaani.
Zil : Oyun kötüyse sahnenin yanında bir zil ver o zil çalınıyor
Re-Zil: Oyun berbatsa re-zil yani tekrar tekrar zil
|