Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 20 November 2008, 13:25
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Arrow Pakistan, ABD Füze Saldırılarına "Dur" Dedi

Pakistan, Afganistan'da konuşlanan ABD liderliğindeki güçlerin insansız uçaklarla Pakistan topraklarına düzenlediği füze saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu, ABD Büyükelçisi Anne Patterson'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.




Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, çağrının, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Eşfak Kayani tarafından, dün Brüksel'deki NATO askeri komitesinde yapıldığı bildirildi.

Kayani'nin, Pakistan toprakları içinde insansız hava aracı kullanımının duruldurulmasını istediği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca Kayani'nin dün NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve ABD Genelkurmay Başkanı Michael Mullen ile görüştüğü ifade edildi.

İslamabad yönetimi, insansız uçaklarla düzenlenen ve El Kaide militanlarını hedef aldığı belirtilen sınırötesi füze saldırılarının egemenlik ihlali olduğunu açıklıyor.

Daha önce Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki aşiret bölgelerine saldırı düzenleyen ABD, dün ilk kez Pakistan'ın çok daha iç kesimlerinde yer alan Bannu bölgesinde saldırıda bulunmuştu. Saldırıda, aralarında terör örgütü El Kaide'ye mensup bir Arap militanın da bulunduğu 5 militan ölmüştü.

ABD Büyükelçisi bakanlıkta

Pakistan, füze saldırılarını protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçisi Anne Patterson'ı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Patterson'a Pakistan'ın resmi protesto mesajının iletileceğini belirtti. Basına açıklamada bulunan yetkili, "ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına, ABD'nin Bannu'ya düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla çağrılmıştır" dedi.
Alıntı ile Cevapla