Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 December 2008, 17:26
eLanuR eLanuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: Düşüncenin Gücü

KENDiNE GUVEN NASiL SAGLANiR

Utangacligi yenmek: Dikkatler bir kisi uzerinde yogunlastirildiginda o kisi huzursuz olur. Yogun ilgi dikkat ve cesareti kirar. Korkuyu birakip rahat ve dengeli davranmalidir.

Guven ve kibir: Guven hayat hakkinda guven duygusudur. Kibir ise sahip olmadigi guven duygusunun varligini baskalarina ispatlamaya calismaktir.

Basarisizlik korkusu: Kendine guveni basarisizlik korkusu bozar. Basarili olacagina inanma basariyi getirir.

Alaya alinma korkusu: Hayat boyunca komik duruma dusunce kizarip kekeleriz.

Reddedilme korkusu: Bazi insanlar arkadas sahibi olmaktan korkar. Reddedilmekten korktugu icin yalniz yasamayi tercih eder.

Onaylanmama korkusu: Kekemelik genelde aile tarafindan istenen mukemmelligin sonucudur onaylanmama korkusunun bir sonucudur.

Kotu sonucla karsilasma korkusu: Kotu sonucla karsilasma ve bunun ustesinden gelememe korkusu yuzunden insanlar riskli islere girip buyuyemezler.

Neye guveniyoruz: Guvensizlik herseyin sinirli insan benligine bagli olduguna inanmaktan kaynaklanir. Kendi gucumuz ve zekamiz mucadele etmek icin yeterli degildir. Tum guc ve zekanin sahibi olan Allah'a (cc) gitmeliyiz.

Guven kazanmanin yolu: Herseyin icimizden geldigine inanmaliyiz. Guc ve erdem Allah'indir (cc).

Korkuyu yenmek: Allah (cc) sevgisi korkuyu safdisi birakir. icimizdeki guc ve zekaya inanirsak herseyi hallederiz.

Meditasyon: Gunde en az 15 dakikamizi Allah'in (cc) buyuklugunu ve yerini dusunmekle meditasyona ayirmaliyiz. Dogru yolu gostermesi icin icinize donun.

Kendini yonetme: Basarsizliktan korkmuyorum. icimden gelen sese inaniyor ve guveniyorum. Hayati nese ve sevgi olarak goruyorum. Nerede olursam olayim Allah'a (cc) guveniyorum.

KARAR VERMEK

Dusuncelerine hakim olamayanlar davranislarina da hakim olamazlar.

Kesin karar: Karar vermeyen ilerleyemez. Kararsizlik olursa bilincalti karmasaya duser. Biz cogu acilari kendimiz seceriz.

Kararsizliktan kurtulma: Kagit kalemle degisik ihtimalleri ve sonuclarini yazin. Yatmadan once bilincaltina soru yoneltin ve sabaha cevabini bekleyin. Hayat durmadan degisiyor. Bu yuzden esnek olun. Yasadiklarimiz inandiklarimizin sonucudur.

Kendini yonetme: Ben kararli bir insanim. icimdeki mukemmeli kullanmak icin aklimi kullanmaliyim.