Tekil Mesaj gösterimi
  #1  
Alt 13 January 2009, 09:09
ceyLin ceyLin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Senior Member
 
Kayıt Tarihi: 21 September 2008
Mesajlar: 15,180
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Bush'un son sözleri...

ABD Başkanı olarak son basın toplantısını düzenleyen George W. Bush yeni başkanı bekleyen en büyük tehdidin ülkeye muhtemel bir saldırı olduğunu savundu.

Bush seçilmiş başkan Barack Obama'nın Amerika'ya "zarar vermek isteyen" düşmanlarla yüz yüze kalacağını söyledi. Bush Obama ve destekçileri için en büyük tehdidin bu olduğunu ileri sürdü. Kuzey Kore'nin "hala bir problem" olduğunu belirten Bush İran'ın da "hala bir tehdit" olduğunu kaydetti.

Bush Ortadoğu için iki devletli çözüm önerisini de yineledi. Bush Hamas'ın roket saldırılarını sonlandırması halinde "sürdürülebilir" ateşkesin olabileceğini söyledi. "İsrail'in kendini savunma hakkı" olduğunu yineleyen Bush Tel Aviv'in sivil kayıplar konusunda dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Başkan Bush Irak'ta demokrasinin galip gelip gelmeyeceğini bilmediğini de itiraf etti. Bush Irak'a 30 bin ek asker göndermenin doğru karar olduğunu bu kararla şiddet seviyesinin düştüğünü kaydetti. Bush "Uzun dönemdeki sorun demokrasinin galip gelip gelmeyeceği. Bu gelecek başkanların sorunu." diye konuştu.
Alıntı ile Cevapla