Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 14 April 2015, 09:19
Syst3m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Syst3m Syst3m isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Root Administrator
 
Kayıt Tarihi: 26 July 2008
Mesajlar: 3,557
Konular:
Aldığı Beğeni: 0 xx
Beğendiği Mesajlar: 0 xx
Standart Cvp: NoRmaL RoCk !

Punk rock, kökenleri [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıllarına, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'a dayanan ve kendisini [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi gruplarla kanıtlamış düzen karşıtı rock muzik hareketidir.
Punk terimi ise, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] için kullanılmaktadır. Bu altkültür agresif gençlik, kendine özgü giyim tarzı, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] (do it yourself-kendin yap) etiğini kapsamaktadır.
Punk; [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve estetiği ile kurumsallaşmış sanat [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve bunu yaratan topluma, toplumsal sisteme karşı doğmuş bir reddediştir. Punk, sanatçıyı insan olarak görür, geleneksel ve kalıplaşmış davranış ve yaşam biçimine karşı yıkıcı bir tavır geliştirir. Bireyin kişisel gelişimini yönlendiren, yaşam biçimini şekillendiren toplumsal [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her şeyin suçlusu olarak görür ve saldırmaktan çekinmez. Punk'a göre her şey alt üst olmalıdır; aykırı, ayrıksı giyim tarzı, [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve gündelik yaşamda sınırlann belirsizleştirilmesi, bilinçli kışkırtıcılık, kabul görmüş ve tekdüzeleşmiş yaşam biçiminin yeniden düzenlenmesi (ya da düzensizleştirilmesi) punk yaşam biçiminin devrimci taktikleridir.

Türkiye'de ve Avrupa'da punk-rock

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
2001 offspring konseri


Türkiye'de punk-rock yapan pek çok grup vardır. Çoğunlukla punk rock yapan gruplar [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gibi tarzlara da kaymaktadır. Bunların arasında ana akım bir grup olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] da vardır. Aynı zamanda Taksim punk sahnesi, Ankara punk sahnesi ve İzmir Punk sahnesi hareketlidir.
Önemli gruplardan biri [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'tir. En eski Türkçe punk rock gruplarından biridir. Geçen senelerde Rock'n Coke'a çıkması tepki toplamış da olsa kendine özgü bir hayran kitlesi vardır.
Ayrıca [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'lı bir grup olan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], ÖsYeMe isimli şarkısı ile oldukça ses getirmiştir. Bu sükselerini İnleten nağmeler(blz) adlı progressive rock albümleriyle devam ettirmişlerdir. Günümüzde hala o eski sert punk duruşunu gösteren gruplar da mevcuttur. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL],[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], bunların başlıcalarıdır. Bunun yanı sıra [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ,[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], gibi daha pek çok grup Türkçe Punk Rock yapmaktadır.
Son yıllarda indie akımı ve punk müziğin brit soundunda kaynaşmasıyla dünyada "guitar band" olarak anılan indie-punk gruplarının artışı ve başarısı Türkiye'ye geç de olsa yansımıştır. The Revolters, Well Behaved, Suitcase gibi gruplar hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi elde etmişler ve dikkat çekmişlerdir.
Alıntı ile Cevapla