PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta

ceyLin
13 January 2009, 15:04
[Only Registered Users Can See Links]

Malzemeler:

100 gr. tereyağ
100 gr. şeker
bir paket vanilyalı şeker
2 yumurta
bir fiske tuz
200 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 - 400 gr. frenk üzümü
beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr. şeker kullandım)
Fırını 180 C’ye ısıtın.

Hazırlanışı:
Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un[Only Registered Users Can See Links] tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip[Only Registered Users Can See Links] hamura karıştırın.
26 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım)[Only Registered Users Can See Links] hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar[Only Registered Users Can See Links] yaklaşık 40 - 50 dakika[Only Registered Users Can See Links] fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).
Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak[Only Registered Users Can See Links] çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp[Only Registered Users Can See Links] bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar[Only Registered Users Can See Links] en alt telde pişirin. Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur. Beze çabucak yanabiliyor.
Mutfak tezgahında soğutun.

ALINTI