#1
|
|||
|
|||
![]() ![]() Malzemeler: 100 gr. tereyağ 100 gr. şeker bir paket vanilyalı şeker 2 yumurta bir fiske tuz 200 gr. un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 300 - 400 gr. frenk üzümü beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr. şeker kullandım) Fırını 180 C’ye ısıtın. Hazırlanışı: Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un ![]() ![]() 26 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım) ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak ![]() ![]() ![]() Mutfak tezgahında soğutun. ALINTI |
![]() |
|
|