Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Fıkralar (https://seversintabi.com/fikralar/)
-   -   Kör, sağır ve çıplak (https://seversintabi.com/fikralar/31546-kor-sagir-ve-ciplak.html)

ceyLin 21 January 2009 21:36

Kör, sağır ve çıplak
 
BİR BİLGE[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir gün öğrencilerine bir hayal şehrinde yaşayan üç tuhaf insan meselini anlattı. Adamlardan biri kör[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biri sağır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğeri de çıplaktı. Kör olan uzakları görür[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağır olan çok iyi işitirdi.

Bir gün bu üçü bir aradayken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kör:

“Bakın uzaklardan atlılar geliyor. Onların hangi kabileye mensup olduklarını ve kaç kişi olduklarını tek tek görüyorum” dedi.

Sağır:

“Evet evet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ben de seslerini duydum ve ne dediklerini çok net anlıyorum” dedi.

Çıplak:

“Eğer buraya gelirlerse bizi soyarlar diye korkuyorum” dedi.

Kör:

“Bakın yaklaşıyorlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] haydi onlar gelmeden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bizi yakalayıp bir kötülük yapmadan buradan kaçalım” dedi.

Sağır:

“Davranın dostlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gürültü gittikçe yaklaşıyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onlar gelmeden kaçalım” dedi.

Böylece şehri bırakıp kaçtılar koşa koşa bir köye vardılar. O köyde çok semiz bir kuş buldular. Kuş o kadar besiliydi ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücudunda zerre kadar et yoktu. Kemikleri bile incelmiş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ipliğe dönmüştü.

Üç arkadaş o kuşu yediler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karnı doymuş filler gibi şiştiler. O kadar doyup şiştiler ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] âdeta âleme sığmaz oldular. Böylesine şişmiş olmalarına rağmen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kapının çatlağından geçerek bir evden içeriye girdiler.

Bilge[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu meseli anlattıktan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öğrencilerine şunu söyledi:

“ Sağır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insanın içindeki istektir. Kör[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hırstır; halkın ayıbını bir kıl bile olsa görür[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendi ayıbını ise zerre kadar görmez. Çıplak ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünyaya kapılmaktır; dünyaya çıplak geldik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çıplak gideceğiz...”


Saat: 04:45

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2