Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hamur İşi Tarifleri (https://seversintabi.com/hamur-isi-tarifleri/)
-   -   Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması (https://seversintabi.com/hamur-isi-tarifleri/34596-kirmizi-biberli-misir-bazlamasi.html)

ceyLin 31 January 2009 11:14

Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması
 
Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması

=malzemeler=

350 g taze mısır tanesi (ya da dondurulmuş tane mısır)
1 yumurtanın sarısı
30 g (4 çorba kaşığı) mısır unu
30 g (4 çorba kaşığı) un
1/4 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ince kıyılmış)
4 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

=hazırlanışı=

Mısır tanelerinin yarısını blendır kabına koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parçalanıncaya kadar karıştırın. Sonra bir salata kâsesine aktarıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yumurta sarısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mısır unu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] un[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kekik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tuz ve karabiberi ekleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyice karıştırın. Kıyılmış kırmızı dolmalık biber parçalan ve ayırdığınız mısır tanelerini ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karıştırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kenara bırakın.
Başka bir kâsede yumurta aklarını katı kar haline gelinceye kadar çırpıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yarısını ağır ağır mısırlı karışımın üstüne boşaltarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karıştırın. Kalan yumurta akını ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hafifçe karıştırın.
Yapışmayan bir tavayı orta ateşe oturtup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ısıtın. Tava ısınınca zeytinyağının 2 tatlı kaşığını koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ısınmasını bekledikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kaşıkla mısırlı karışımdan kümeler halinde tavaya koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaşığın tersiyle bastırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yassıltın (birbirlerine değmemelidirler) ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) kızartın. Altüst edip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazlamaların öbür yanlarını da altın sarısı bir renkalıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) kızartın. Bazlamaları delikli spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıcak kalmalarını sağlayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işlemleri kalan zeytinyağı ve kalan harçla yineleyin. Bütün bazlamalar kızarınca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bekletmeden servis yapın.

Not: Dondurulmuş tane mısır kullanıyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yumurta sarısının içinde 1 tatlı kaşığı tozşeker eritin.


Saat: 06:05

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2