Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kadın Hastalıkları (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/)
-   -   Sırt ağrılarından kurtulmanın 8 yolu (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/19387-sirt-agrilarindan-kurtulmanin-8-yolu.html)

HaZzAn 19 December 2008 11:19

Sırt ağrılarından kurtulmanın 8 yolu
 
>> Sırt ağrılarından kurtulmanın 8 yolu
Sırt ağrıları gripten sonra en çok iş gücü kaybına sebep olan hastalıktır. Duruş bozuklukları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ters hareketler ve aktiviteler veya hareketsiz bir hayat sırt ağrılarına sebep olabilir. İşte sırt ağrılarını azaltmaya yardımcı olacak öneriler:
* Bedeninizde gerginliğe sebep olan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] duruş bozuklukları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yanlış taşıma teknikleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] veya zayıf veya gergin kaslar gibi faktörleri belirleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunları düzeltmelisiniz.
* Haftada en az üç kere 20 dakika aerobik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürüyüş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzme ve koşma gibi egzersizlere zaman ayırmalısınız. Bu tür egzersizler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kasların dayanıklılığını artırır ve kardiyovasküler sağlığınızın daha iyi olmasını sağlar.
* Bir yerde uzun süre oturmayın. Her 15-30 dakikada bir ayağa kalkın ve hareket edin. Otururken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalçanızı ve dizlerinizi doğru açıda tutun ve sandalyenizin sırt destekleme bölümünün uygun olmasına dikkat edin.
* Ayaktayken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başınız dik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] omuzlarınız paralel[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göğsünüz önde ve karnınız düz olmalıdır. Aynı pozisyonda çok uzun süre kalmamalısınız.
* Uygun taşıma tekniklerine dikkat edin. Bel hizanızdan aşağıda olan ağır cisimleri kaldırırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öncelikle bacaklarınızı geniş bir pozisyonda tutarak diz çökün. Eşyayı taşırken karnınızın gergin ve sırtınızın düz olmasına dikkat edin. Taşıdığınız eşyayı vücudunuza yakın tutun.
* Uyku konusunda sert bir yatak tercih edin. Sırtınızın doğal pozisyonunu koruyacak şekilde yatmaya dikkat edin.
* Egzersiz veya spor öncesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mutlaka bedeninizin ısındığından emin olmalısınız. Kasların ısısının ve hareket kabiliyetinin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ısınma hareketleriyle önceden artırılması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaralanma riskini azaltır.
* Dengeli beslenin. Obezite ve sigara sırt ağrılarının daha fazla görülmesine sebep olur.


Saat: 10:14

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2