Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sebze Yemekleri (https://seversintabi.com/sebze-yemekleri/)
-   -   Domatesli Soğanlı Kabak Sote (https://seversintabi.com/sebze-yemekleri/34421-domatesli-soganli-kabak-sote.html)

ceyLin 30 January 2009 13:15

Domatesli Soğanlı Kabak Sote
 
Domatesli Soğanlı Kabak Sote

=MALZEMELER=

600 g kabak (iki uçları kesilmiş)
1 iri domates (kabuğu soyulmuş
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
6 arpacık soğanı (ince dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

=HAZIRLANIŞI=

Domatesleri kesme tahtası üstüne koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] keskin bir bıçakla 2'ye keserek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çekirdeklerini temizleyin ve 0[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]5 cm eninde dilimleyerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir kenara bırakın.
Kabakları önce 5 cm uzunlamasına parçalara kesip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra her parçayı uzunlamasına 6 eşit parçaya kesin.
Zeytinyağını bir tavaya koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tavayı orta ateşe oturtarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yağı ısıtın. Isınınca kabak parçalarını koyup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tavayı sık sık sallayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kabakları 5 dakika pişirin. Tuzu ve karabiberi serpip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arpacık soğanı dilimlerini ekledikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sık sık altüst ederek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karışımı 3 dakika pişirin. Domates parçalan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] maydanozlar ve limon suyunu ekleyip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 4 dakika pişirdikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tavayı ateşten alın ve domatesli - soğanlı kabak soteyi bir çorba kâsesine aktararak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis yapın.


Saat: 22:12

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2