Go Back   Genel Paylaşım Forumu - Seversintabi.Com > >
Kayıt ol Yardım Topluluk Takvim Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 8 December 2008, 20:53
ceyLin
Guest
 
Mesajlar: n/a
Post Kuzu Başı Fırında

MALZEMELER
2 Kuzu Başı (temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
1 Litre (5 su bardağı) Su
l Tatlı Kaşığı Tuz
75 gr (5 çorba kaşığı) Tereyağı (eritilmiş)
2 Çorba Kaşığı Kekik


HAZIRLANIŞI
Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağı fırında kuzu başı ucuz ve doyurucu bir giriş yemeği olarak servis edilebilir.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız. Büyük bir tencereye su ve tuzu koyup kaynatınız. Kuzu başlarını tencereye ekleyip arasıra bir delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak tuzlu suyu tekrar kaynatınız. 45 dakika pişirdikten sonra başları tencereden alıp bir fırın tepsisine yerleştiriniz.
Tencereyi ateşten alıp içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan suyu dökünüz. Tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu ve eritilmiş yağı dökünüz. Tepsiyi fırına sürüp başları arasıra suyundan üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Başları çevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra tepsiyi fırından alınız.
Bir kesme tahtası üstünde satırla her başı iki eşit parçaya bölüp üstüne kekiği serperek ısıtılmış bir servis tabağında yeşil salata yaprakları üstünde servis ediniz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Seç


Saat: 12:27


Telif Hakları vBulletin® v3.8.4 Copyright ©2000 - 2025, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.