Malzemeler:
2 demet ıspanak
1 su bardağı yoğurt
30 gr tereyağı
1 su bardağı buğday
tuz
Yapılışı:
Buğdayı ayıklayıp bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ispanağı ayıklayıp
yıkayın. Süzülmeye bırakın. Daha sonra saplarını kesip çıkarın. Yapraklarını iri
iri doğrayın. Buğdayı süzün. 15 lt suda 1 saat haşlayın. Haşlama süresinin 35.
dakikasında ıspanakları ve tereyağını katın. Yoğurdu ½ su bardağı su ile ayran
kıvamına getirin. Çorbadan azar azar ayrana katıp ısısını dengeleyin. Daha sonra
çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Dilerseniz nane ile birlikte
servis yapın.
2 demet ıspanak
1 su bardağı yoğurt
30 gr tereyağı
1 su bardağı buğday
tuz
Yapılışı:
Buğdayı ayıklayıp bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ispanağı ayıklayıp
yıkayın. Süzülmeye bırakın. Daha sonra saplarını kesip çıkarın. Yapraklarını iri
iri doğrayın. Buğdayı süzün. 15 lt suda 1 saat haşlayın. Haşlama süresinin 35.
dakikasında ıspanakları ve tereyağını katın. Yoğurdu ½ su bardağı su ile ayran
kıvamına getirin. Çorbadan azar azar ayrana katıp ısısını dengeleyin. Daha sonra
çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Dilerseniz nane ile birlikte
servis yapın.