#1
|
|||
|
|||
![]()
KARAMELLİ DONDURMA
=Malzemeler=: 1 bardak şeker ![]() 5 yumurta sarısı ![]() 3 bardak süt ![]() bir tutam vanilya. =hazırlanışı= 1- Sütü bir tencerede yavaş yavaş kaynatın; içine vanilyayı atarak ateşten indirin ve üzerini kapattıktan sonra birkaç dakika dinlenmeye bırakın. 2- diğer tarafta başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını 170 gr. şeker ile iyice köpürünceye kadar çırpın. 3- Geriye kalan 50 gr. şekeri bir kabın içinde hafif ateşte eritip karamel haline getirin ve altın sarısı rengini alır almaz ateşten indirin. 4- Karameli ateşten indirdikten sonra içine ![]() ![]() ![]() 5- Daha sonra ateşten alıp tel süzgeçten geçirerek soğumaya bırakın. 6- Bu arada üzerinde kaymak oluşmasına engel olmak için arada sırada karıştırın. 7- Krem soğuduktan sonra eğer varsa dondurmalığa yoksa hafif aaaalden yapılmış herhangi bir kalıbın içine koyarak soğutucunuzun buzluğuna yerleştirin. 8- Eğer dondurmalık dışında herhangi bir kalıba koydunuzsa ![]() 9- Soğutucunuzun soğutma gücüne göre dondurmanız en az 1 ![]() |
![]() |
|
|